wiadomościksięgarniaprenumeratareklamakontaktRODOpolityka prywatności

SKANOWANIE LASEROWE

BENTLEY GEOMAGAZYN

|2006-06-23| Geodezja, Mapy, Firma, Prawo, Ludzie, Instytucje

W konkursie na stanowisko GGK ubyło kandydatów

W konkursie na stanowisko Głównego Geodety Kraju pozostało 8 kandydatów. Do części egzaminacyjnej nie przystąpiła Arleta Grzesik, geodeta powiatowy z Będzina.

Przypomnijmy, że 6 czerwca, po ponad czteromiesięcznej przerwie w konkursie (termin zgłaszania kandydatur upłynął 15 lutego), odbył się test z wiedzy (hitem były pytania z... katastru wodnego), a w dniach 19-21 czerwca miał miejsce test psychologiczny (tu hitem było postawienie kandydatów w roli doradców... prezesa firmy komercyjnej) oraz półgodzinny sprawdzian ze znajomości języka obcego.
Na 4 i 5 lipca przewidziano rozmowy komisji konkursowej z poszczególnymi kandydatami. W komisji, poza przedstawicielami Urzędu Służby Cywilnej i Ministerstwa Budownictwa, zasiada dr Remigiusz Piotrowski, były główny geodeta kraju (obecnie wiceprezes organizacji GISPOL, której prezesuje Edward Mecha).

JP